Thursday, February 11, 2010

Αίτηση-καταγγελία προς τον Δήμο Αγίου Παύλου για την παραμονή του αυθαιρέτου στον κοινόχρηστο χώρο στις 1--2--2010

ΘΕΜΑ:« ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ, ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ»
Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 21/01/2010 και αριθμό πρωτοκόλλου 522 σας επισημαίνουμε ότι δεν είναι δυνατό να γίνεται ανεκτή η καταπάτηση του κοινόχρηστου χώρου έως ότου τακτοποιήσετε τον καταπατητή σε οικόπεδο του Δήμου επικαλούμενοι κριτήρια κοινωνικής πρόνοιας. Ο καταπατητής πρέπει να βρει άλλο χώρο στέγασης έως ότου διευθετηθεί το θέμα της εκποίησης του οικοπέδου του Δήμου σε αυτόν. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα πρέπει άμεσα να επισπευστεί η διοικητική αποβολή αυτού. Δεν μπορεί μέχρι να αποπερατωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ο Δήμαρχος να επιτρέπει με τη συγκατάθεση του την καταπάτηση του κοινόχρηστου χώρου από ένα άτομο με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και την συνακόλουθη στέρησή του από όλες τις άλλες οικογένειες του Δήμου. Από αυτή την έκνομη κατάσταση πλήττονται βάναυσα όλοι οι άλλοι δημότες και περίοικοι που , και πολυπληθέστεροι είναι, και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο πληρούν, καταβάλλοντας αγόγγυστα δημοτικά τέλη και φόρους, και τηρούν πιστά το νόμο. Με αυτό τον τρόπο, το αίσθημα δικαίου πλήττεται, καθώς το έκνομο συμφέρον ενός καταπατητή μπαίνει μπροστά από το δημόσιο συμφέρον όλων των άλλων νόμιμων δημοτών, ενώ η ευνομία και η αρχή της χρηστής διοίκησης καταλύονται, καθώς ο Δήμαρχος δεν ενεργεί με βάση το νόμο αλλά με βάση ιδιοτελείς σκοπιμότητες, καταστρατηγώντας σωρεία διατάξεων του Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων, του Αστικού Κώδικα και του Ποινικού Κώδικα.
Αυτή η κατάσταση γινόταν ανεκτή μέχρι πρότινος δίνοντας περίοδο χάριτος στη Δημοτική Αρχή να δράσει, αλλά αυτή το μόνο που έχει να επιδείξει μέχρι τώρα είναι αδράνεια , άρνηση να αναλάβει τον θεσμικό της ρόλο και αδιαφορία για τις ζημιές και την βλάβη που υφίστανται οι δημότες της ως συνέπεια. Η δυσπραγία στην εκκίνηση των διαδικασιών της διοικητικής αποβολής του καταπατητή, της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών και της αποκατάστασης του κοινόχρηστου χώρου δεν μπορεί να συνεχιστεί έτι περαιτέρω. Πέρα από την καταπάτηση του κοινόχρηστου χώρου και τη στέρηση πρόσβασης σε αυτόν, προκαλείται στέρηση χρήσης του οδοστρώματος το οποίο επίσης τελεί υπό κατάληψη, και στέρηση πρόσβασης στις εισόδους των κατοικιών μας. Τα δικαιώματα μας στις ιδιοκτησίες μας πλήττονται από την αποκοπή της πρόσβασης στην κάτω πλευρά και στα κάτωθεν ακίνητα των διαμπερών οικοπέδων μας. Ο καταπατητής επίσης δημιουργεί πλείστες οχλήσεις υγειονομικής φύσεως με τον τρόπο θέρμανσης του και τον καπνό που γεμίζει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, όπως φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό που καταθέσαμε στην Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου. Επιπρόσθετα, προκαλεί υλικές ζημιές στις προσόψεις των οικιών μας, η αποκατάσταση των οποίων συνεπάγεται οικονομικές ζημιές σε εμάς τους ιδιοκτήτες.
Η παράνομη σύνδεση του αυθαιρέτου επί του κοινόχρηστου χώρου με τα δίκτυα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΑΘ επίσης πρέπει να διερευνηθεί από την πλευρά του Δημάρχου. Με ποιού την εγκριτική απόφαση και βεβαίωση χορήγησης γίνεται ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στο εν λόγω αυθαίρετο από τη στιγμή που δεν διαθέτει οικοδομική άδεια ούτε τοπογραφικό οικοπέδου επικυρωμένα από την Πολεοδομική Υπηρεσία και ποιά δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί, από τη στιγμή που ο καταπατητής δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα επιβίωσης, αλλά αντίθετα δυσχεραίνει τις συνθήκες επιβίωσης όλων των άλλων περιοίκων καταπατώντας τα δικαιώματα τους.
Συνοπτικά, δεν μπορεί ο Δήμαρχος να κρατάει όλους τους δημότες του Ο.Τ. 36 και των γύρω περιοχών όμηρους και έρμαια των ορέξεων και επιβουλών ενός καταπατητή, εάν, όποτε και με όποιον τρόπο αυτές ικανοποιηθούν. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να δρα με γνώμονα το έκνομο συμφέρον ενός καταπατητή και κατά παράβαση των καθηκόντων του για να του προσπορίζει προσωπικά οφέλη και να θίγει τα έννομα συμφέροντα όλων των άλλων νομοταγών δημοτών.
Ζητούμε από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τα καθήκοντα της και να δεσμευτεί με τεκμηριωμένο τρόπο και σαφή προγραμματισμό για την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ 36. Ζητούμε να ανοιχτεί δίαυλος άμεσης επικοινωνίας μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του καταπατητή για να προετοιμάζεται άμεσα για την απομάκρυνση του εντός σύντομης χρονικής προθεσμίας. Ζητούμε συγκεκριμένη χρονική οριοθέτηση. Ζητούμε να δοθεί προτεραιότητα στο δημόσιο συμφέρον και δη το συμφέρον του συνόλου των δημοτών και όχι σε παράνομες σκοπιμότητες, των οποίων η προστασία και κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση φαλκιδεύουν και συνεχίζουν να βαρύνουν εξολοκλήρου τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή. Όσο θα διαιωνίζεται το καθεστώς ανομίας στο Ο.Τ. 36, θα συνεχίζεται να τραυματίζεται η ευνομία στο Δήμο μας και να εκτίθεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή.
Εάν δεν δούμε στο άμεσο χρονικό διάστημα την έμπρακτη ενεργοποίηση του Δημάρχου και την άμεση λήψη μέτρων ούτως ώστε να αποκατασταθεί ο κοινόχρηστος χώρος, το οδόστρωμα και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτόν και τις οικίες μας, δεν μας απομένει άλλη ατραπός από το να προσφύγουμε στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας , το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις παραβάσεις που διαπράττονται. Επιφυλασσόμαστε να κινηθούμε με ένδικα μέσα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των θιγομένων έννομων συμφερόντων μας και να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση και απόδοση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών για κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος από τους αρμόδιους αιρετούς άρχοντες, αιρετά μέλη, και υπηρεσίες.

No comments:

Post a Comment